Fustregistratie - GreenCommerce.NET

Fustregistratie

Volledige controle over de fustvoorraad

De meeste AGF-bedrijven gebruiken dagelijks verschillende soorten fust. Deze fust wordt door de dagelijkse werkzaamheden ook wel eens ondergebracht bij derden, waardoor het bijhouden van de fustvoorraad een uitdaging kan zijn. Naast het onderhouden van fysieke fust, zijn er ook bedrijven die fust inkopen om dit vervolgens door een derde partij te laten gebruiken tijdens het verpakkingsproces. De fustregistratie module wordt vanuit GreenCommerce aangeboden om het registreren van deze verschillende soorten fust makkelijker en inzichtelijker te maken.

Belangrijk is om te vermelden dat de fysieke voorraad altijd FIFO wordt afgeboekt. De module is opgesplitst in een ‘classic’ en ‘advanced’ versie, waarbij advanced aanvullende functionaliteiten op de classic versie heeft zoals o.a. het omrijden tussen verschillende eigen locaties en het registreren van fustleveringen.

Stambeheer
Bij de stamgegevens kan fust als ‘elementen’ worden beheerd waarbij er per element de voorraad kan worden bijgehouden. Daarnaast kunnen de specifieke prijsafspraken met leveranciers en klanten, evenals een voorkeursleverancier, worden ingesteld.

Inkopen van fust
Fust kan via inkooporders worden ingekocht en op verschillende locaties worden afgeleverd. De registratie van de ontvangst vindt plaats wanneer de goederen op locatie binnenkomen. Daarnaast zal de fysieke voorraad daarmee ook worden opgehoogd.

Productie
Door productieopdrachten in het systeem in te plannen, wordt via de fustvoorraad weergegeven wat de impact is op de voorraad. Zodra een productieopdracht wordt aangemaakt, zullen de artikel- en palletverpakking-elementen van het te produceren artikel als productie-reservering worden geboekt in de fustvoorraad. Vervolgens wordt bij iedere pallet die wordt afgemeld het bijbehorend aantal elementen van de fysieke voorraad afgehaald en zal het gereserveerde aantal teruglopen. Fustpartijen worden ook hier geselecteerd op basis van FIFO.

Omrijden
Wanneer er sprake is van meerdere voorraadhoudende locaties, is het interessant om voorraad te kunnen verplaatsen tussen deze locaties. Net zoals artikelen omgereden kunnen worden, kan dit ook met fust.

Beladen fust
Ingekochte artikelen komen op een ladingdrager binnen. De actieve pallets bezetten in principe allemaal fust, dus ook ingekocht fust dat op specifieke ladingdragers geleverd kan worden. Door deze partijen met elkaar te combineren, kan er een realistische weergave gegeven worden van het ‘beladen fust’ dat aanwezig is op een locatie.

Openstaande en uitstaande fustsaldo’s
Om de uitstaande saldo’s van specifiek fust bij leveranciers, klanten, transporteurs etc. bij te houden, is het mogelijk om per soort fust in te stellen voor welke relaties het saldo moet worden bijgehouden. Deze fustsaldo’s worden dan bij iedere ingaande- en uitgaande fysieke stroom bijgewerkt.

Wil je meer weten? Download de folder voor aanvullende informatie of neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord