Marni Fruit - GreenCommerce.NET

Verwerkingsproces van certificeringen geoptimaliseerd in GreenCommerce i.s.m. Marni Fruit

Importeur, Exporteur

Barendrecht, 26 oktober 2021
Onlangs zijn er in samenwerking met Marni Fruit nieuwe ontwikkelingen gedaan in het verwerkingsproces van certificaten en certificeringen in GreenCommerce. Marni Fruit heeft recentelijk gekozen voor GreenCommerce en de implementatie is inmiddels voltooid. Voor een naadloze integratie waren er een aantal ontwikkelingen benodigd. Deze ontwikkelingen zijn een groot onderdeel geworden van de Tomato kwartaal release van GreenCommerce; de laatste en verplichte release van 2021.

Marni Fruit is een import/export bedrijf van AGF producten en gespecialiseerd in mixpallets. Met een eigen telersvereniging en een groot geconditioneerd distributiecentrum in Barendrecht is Marni Fruit één van de grotere spelers in de markt. Recentelijk zijn zij een implementatietraject gestart met GreenCommerce en hierbij zijn zij begin 2022 live gegaan met de AGF software. “Wij hadden het gevoel dat jem-id een bedrijf was wat open stond voor goede aanpassingen aan het GreenCommerce pakket, zoals de certificeringen en aanpassingen op het gebied van douane. Dit wordt dan ook bevestigd in de nieuwe Tomato release”, aldus Marco de Keijzer van Marni Fruit over de keuze voor GreenCommerce.

Bij de nieuwe ontwikkelingen lag de focus vooral op de vastlegging, registratie - en inzage van certificeringen van leveranciers en bijbehorende eisen van klanten.

Opsplitsing in verschillende fases om structuur aan te brengen
De ontwikkelingen waren opgesplitst in verschillende fases. In de eerste fase werd gefocust op functionaliteiten voor het vastleggen van certificeringen voor leveranciers, met de flexibiliteit om op artikelniveau inrichtingen te kunnen doen. De certificeringen zijn inzichtelijk gemaakt en er is een instelbare blokkerende werking te activeren om te zorgen dat er niet kan worden ingekocht wanneer een leverancier niet voldoet aan certificeringen.

Tevens werd een uitbreiding toegevoegd waarmee kwaliteitsmedewerkers tijdens goederenontvangst inzicht hebben in de certificerings-status van leveranciers van de goederen.

In fase 2 lag de focus op de eisen die klanten stellen op het gebied van certificeringen. Hierbij zijn functionaliteiten toegevoegd die ervoor zorgen dat filteringen kunnen worden uitgevoerd om ongeschikte voorraad (volgens certificeringen) uit te filteren; zowel voor productie als verkoop. De nieuwe ontwikkelingen gaan Marni Fruit veel voordelen opleveren: “We krijgen beter inzicht in de certificeringen van alle leveranciers. Dit is een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering aan het worden. Food safety en food defence staan bij Marni Fruit hoog in het vaandel. Dit kunnen wij beter waarborgen d.m.v. GreenCommerce”, vertelt Marco.

Voorraadinzicht en verwerking via multicompany tool
Naast de ontwikkelingen op het gebied van certificeringen, zijn er ook mogelijkheden toegevoegd voor voorraadinzicht en -verwerking wanneer er multicompany gewerkt wordt. Hiermee is het inzichtelijk wat het andere bedrijf heeft staan. Multicompany is een module op GreenCommerce waarmee er gemakkelijk met meerdere BV’s naast elkaar gewerkt kan worden in één systeem, waarbij de administratie gescheiden blijft.

Medewerkers leren werken met GreenCommerce d.m.v. trainingen
De livegang van GreenCommerce bij Marni Fruit stond gepland op 1 januari 2022. Ter voorbereiding op de livegang heeft Marni Fruit diverse GreenCommerce trainingen gevolgd zodat het personeel alvast bekend werd met de AGF software. De trainingen werden op locatie gegeven door een medewerker van jem-id en werden door beide partijen als erg positief ervaren. Marco: “De trainingen worden goed ontvangen door onze medewerkers; zij zien de mogelijkheden met GreenCommerce en zijn enthousiast. Door tijdens de training direct mee te klikken op een laptop in GreenCommerce krijgen zij gelijk gevoel erbij. Het wordt zeer positief ervaren en wij zien dat doen beter is dan alleen luisteren.”

Voor meer informatie over het project of GreenCommerce, mail naar info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642622. Voor meer informatie over Marni Fruit, zie de website: https://www.marnifruit.nl/

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Multi Company, Importeurspakket, Account Sales, Douane Pakket (Brexit), Keuren en klachtenadministratie

PARTNERS

Twinfield, de WMS App

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden