Marni Fruit - GreenCommerce

Verwerkingsproces van certificeringen geoptimaliseerd in GreenCommerce i.s.m. Marni Fruit

Importeur, Exporteur

In samenwerking met Marni Fruit zijn er nieuwe ontwikkelingen gedaan in het verwerkingsproces van certificaten en certificeringen in GreenCommerce. Voor een naadloze integratie waren er een aantal ontwikkelingen benodigd. Deze ontwikkelingen zijn een groot onderdeel geworden van GreenCommerce; waar steeds meer aandacht naar toe gaat.

Marni Fruit is een import/export bedrijf van AGF producten en gespecialiseerd in mixpallets. Met een eigen telersvereniging en een groot geconditioneerd distributiecentrum in Barendrecht is Marni Fruit één van de grotere spelers in de markt. Zij zijn begin 2022 live gegaan met GreenCommerce nadat er verschillende ontwikkelingen op het gebied van certificering zijn doorgevoerd. “Wij hadden het gevoel dat jem-id een bedrijf was wat open stond voor goede aanpassingen aan het GreenCommerce pakket, zoals de certificeringen en aanpassingen op het gebied van douane. Dit wordt dan ook bevestigd in de Tomato release, waar deze ontwikkelingen in zijn verwerkt.”, aldus Marco de Keijzer van Marni Fruit over de keuze voor GreenCommerce.

Bij de nieuwe ontwikkelingen lag de focus vooral op de vastlegging, registratie - en inzage van certificeringen van leveranciers en bijbehorende eisen van klanten.

Opsplitsing in verschillende fases om structuur aan te brengen
De ontwikkelingen waren opgesplitst in verschillende fases. In de eerste fase werd gefocust op functionaliteiten voor het vastleggen van certificeringen voor leveranciers, met de flexibiliteit om op artikelniveau inrichtingen te kunnen doen. De certificeringen zijn inzichtelijk gemaakt en er is een instelbare blokkerende werking te activeren om te zorgen dat er niet kan worden ingekocht wanneer een leverancier niet voldoet aan certificeringen.

Tevens werd een uitbreiding toegevoegd waarmee kwaliteitsmedewerkers tijdens goederenontvangst inzicht hebben in de certificerings-status van leveranciers van de goederen.

In fase 2 lag de focus op de eisen die klanten stellen op het gebied van certificeringen. Hierbij zijn functionaliteiten toegevoegd die ervoor zorgen dat filteringen kunnen worden uitgevoerd om ongeschikte voorraad (volgens certificeringen) uit te filteren; zowel voor productie als verkoop. De nieuwe ontwikkelingen leveren Marni Fruit veel voordelen op: “We hebben beter inzicht in de certificeringen van alle leveranciers. Dit is een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering aan het worden. Food safety en food defence staan bij Marni Fruit hoog in het vaandel. Dit kunnen wij beter waarborgen d.m.v. GreenCommerce”, vertelt Marco.

Uitdagingen in de sector - Global G.A.P. Chain of Custody (CoC)
Omdat bepaalde producten meerdere keren door een opdracht gaan of in verschillende verbruiken worden geboekt, werd het uitdagend om 100% dekking van de CoC te kunnen garanderen. Daarom zijn er binnen GreenCommerce ontwikkelingen toegevoegd waarmee de tracering van producten via GGN’s beter inzichtelijk gemaakt kan worden.

Er zijn nieuwe mogelijkheden gecreëerd in het beter inzichtelijk krijgen van GGN’s bij het toewijzen en in de voorraad. Dit proces begint al bij de inkoop. Door een producent te introduceren in GreenCommerce, is er een verdiepingsslag gemaakt waarmee ook teler informatie kan worden vastgelegd. Denk hierbij aan PUC codes, grower codes en GGN’s. Het komt ook regelmatig voor dat leveranciers hun producten inkopen bij verschillende telers. Om hierin goed overzicht te kunnen bewaren, is er in GreenCommerce nu ook de mogelijkheid gecreëerd om bij een relatie aan te geven welke producenten en productenlocaties (met PUC- of grower code) erbij kunnen horen.

Partijen kunnen voortaan gesplitst worden onder één inkooporderregel, waardoor het overbodig wordt om per GGN een aparte inkooporderregel aan te maken. Hierdoor ontstaat er meer overzicht en rust in het inkooporderscherm, terwijl er meer informatie vastgelegd kan worden. Daarnaast hebben we het mogelijk gemaakt om bij het toewijzen van partijen een suggestie op basis van GGN te doen. Door partijen te highlighten met een groene of rode kleur, geeft het systeem automatisch de meest geschikte partij weer op basis van de ingevoerde afzeteisen. Door specifieke GGN’s te whitelisten, legt Marni Fruit vast in de afzeteisen welke GGN’s geschikt zijn voor welke klant(en), en andersom te blacklisten als een GGN niet geschikt blijkt.

Voorraadinzicht en verwerking via multicompany tool
Naast de ontwikkelingen op het gebied van certificeringen, zijn er ook mogelijkheden toegevoegd voor voorraadinzicht en -verwerking wanneer er multicompany gewerkt wordt. Hiermee is het inzichtelijk wat het andere bedrijf heeft staan. Multicompany is een module op GreenCommerce waarmee er gemakkelijk met meerdere BV’s naast elkaar gewerkt kan worden in één systeem, waarbij de administratie gescheiden blijft.

Medewerkers leren werken met GreenCommerce d.m.v. trainingen
De livegang van GreenCommerce bij Marni Fruit stond gepland op 1 januari 2022. Ter voorbereiding op de livegang heeft Marni Fruit diverse GreenCommerce trainingen gevolgd zodat het personeel alvast bekend werd met de AGF software. De trainingen werden op locatie gegeven door een medewerker van jem-id en werden door beide partijen als erg positief ervaren. Marco: “De trainingen werden goed ontvangen door onze medewerkers; zij zagen de mogelijkheden met GreenCommerce en zijn enthousiast. Door tijdens de training direct mee te klikken op een laptop in GreenCommerce krijgen zij gelijk gevoel erbij. Het wordt zeer positief ervaren en wij zien dat 'doen' beter is dan alleen luisteren.”

Voor meer informatie over het project of GreenCommerce, mail naar info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642622. Voor meer informatie over Marni Fruit, zie de website: https://www.marnifruit.nl/

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Multi Company, Importeurspakket, Account Sales, Douane Pakket (Brexit), Keuren en klachtenadministratie

PARTNERS

Twinfield, de WMS App

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden