Greenco - GreenCommerce

Greenco krijgt beter grip op palletwegingen dankzij ontwikkeling jem-id

Handelsorganisatie

Greenco, bekend van o.a. de snoeptomaten, is in 2022 gestart met GreenCommerce. Via GreenCommerce ontstaat er nog beter grip op inkomende en uitgaande goederenstromen. In samenwerking met jem-id is er een ontwikkeling gedaan waarmee ook palletwegingen optimaal beheerd kunnen worden.

Stefan van Marrewijk en Marvin Scholtes (Greenco)

Marvin Scholtes en Stefan van Marrewijk (Greenco)

Keuze voor jem-id en GreenCommerce
Greenco krijgt van verschillende (eigen) telers product aangeleverd dat in de loods verpakt wordt in de gewenste verpakking(en) van de afnemer(s). Het IT-systeem waar zij eerder mee werkten was verouderd en voldeed niet meer aan de gewenste snelheid en huidige wensen. Ook was het bijhouden van het gewicht van pallets een uitdaging. 
Stefan van Marrewijk (Greenco) vertelt: ’’Wij registreren niet op basis van colli, maar op kilo’s, zoals onze meeste klanten doen. We waren op zoek naar software waarmee wij grip kunnen houden op de inkomende en uitgaande goederenstromen met bijbehorend palletgewicht. We kwamen in contact met jem-id en merkten al snel dat zij met GreenCommerce een passende oplossing konden bieden. Na de eerste gesprekken is een situatieschets gemaakt waarna, na validatie, de voorbereidingen voor de ontwikkeling rondom palletwegingen gestart zijn.’’ 

Greenco loods palletwegingen

Inzicht en grip op dagelijkse processen door software gebruik
Momenteel wordt er via GreenCommerce inzicht gecreëerd in o.a. tracering van producten, voorraden, afzet en bijbehorende financiële gegevens. Met de nieuwste ontwikkeling kunnen telers uitbetaald worden, omdat het gewicht van pallets berekend en geregistreerd kan worden tijdens het inslag-, productie-, voorraad- en uitslagproces. René Koene (implementatie - en BI specialist van jem-id) was nauw betrokken bij de implementatie en nieuwe ontwikkeling rondom palletwegingen.’’Na enkele uitgebreide bezoeken hebben we het proces helemaal in kaart gebracht. Met de bevindingen zijn we aan de slag gegaan en hebben zo een structurele oplossing ontwikkeld. In samenwerking met Greenco hebben we de ontwikkeling geïmplementeerd en in gebruik genomen. Het systeem is zo ingericht dat Greenco in staat is om dagelijkse bedrijfsprocessen op de meest efficiënte manier te beheren. Bijkomend voordeel is de flexibiliteit van GreenCommerce. Doordat de software onderdeel is van een Best-of-Breed architectuur, kan er goed aangesloten worden op verschillende apps en diverse (externe) softwarepakketten zoals bijv. een Business Intelligence oplossing en een financieel pakket.’’ 

Greenco palletwegingen Greencommerce software

Implementatie en toekomst
Greenco streeft ernaar om als organisatie te groeien door o.a. efficiënter te kunnen werken. Dit doen zij o.a. door het gebruik van het nieuwe IT-systeem. ‘’De implementatie verliep snel en professioneel. Bij jem-id ervaren we kennis en het onderscheidende vermogen om oplossingen te bedenken die ons écht verder helpen. De basis staat nu en we hebben nog wensen die we toekomstig willen uitrollen, zoals het registreren en beheren van de fustvoorraad die over meerdere locaties verdeeld is. Daarnaast willen we meer gaan sturen op basis van data via de Datawarehouse oplossing en Microsoft Power BI; maar first things first,’’ lacht van Marrewijk. 

Tommies, Greenco

Vragen of meer informatie? 
Neem dan contact op met Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22. 

PAKKET
GreenCommerce.NET, palletwegingen, financiële koppeling, WMS App

PARTNERS
AFAS

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden