Gilad Produce - GreenCommerce

Digitale koppeling tussen Gilad Produce en Coöperatie Hoogstraten

Handelsorganisatie

Foto: Jan Mosterd en Frank Mosterd (Gilad Produce)

jem-id heeft afgelopen jaar een ontwikkeling gedaan waarmee handelsorganisatie Gilad Produce digitaal gekoppeld is met Coöperatie Hoogstraten; de locatie waar hun blokpaprika gesorteerd en verpakt wordt. Met de FreshBabel-verbinding zijn zij in staat digitaal berichten rondom het product, de verlading en tracering uit te wisselen, zonder dat hierbij gegevens overgetypt of doorgebeld hoeven te worden. Hiermee besparen ze tijd en kan er foutloos gewerkt worden.

Ontwikkeling: Digitale koppeling (FreshBabel) tussen Gilad en Coöperatie Hoogstraten
Gilad Produce BV (Gilad) levert sinds 2005 kwalitatieve kasgroenten met als specialisme paprika’s, mini komkommers en chilipepers. Vanaf januari 2019 zijn zij gestart met het gebruik van GreenCommerce. Gilad vermarkt o.a. product van Growers V.O.F. Vanaf 2021 wordt de productie van Gilads’ blokpaprika gesorteerd door Coöperatie Hoogstraten in België. De aanvoer van het ongesorteerde product vindt in bulk plaats, waar vervolgens handelsverpakkingen met uitgesorteerd product mee gemaakt worden. "Naar aanleiding van de wens van Gilad om gegevens efficiënt te kunnen uitwisselen met Coöperatie Hoogstraten zijn we met elkaar om tafel gegaan en zijn de mogelijkheden verder uitgewerkt. Hieruit is de koppeling via ons FreshBabel Messenger platform ontstaan. Ook aan de kant van Coöperatie Hoogstraten was men al bekend met API connecties, waardoor de berichtverwerking vrij vlot gerealiseerd is’’, aldus Berry van Zijp (jem-id).

Berry van Zijp (jem-id) en Jan Mosterd (Gilad Produce)

FreshBabel zorgt voor efficiëntie 
FreshBabel Messenger vertaalt hierbij berichten van softwaresysteem A naar berichten voor softwaresysteem B. Het is als het ware een digitale tolk voor softwaresystemen, die tussenbeide komt en de informatie automatisch voor het andere systeem voorbereid en inleest. Gilad Produce BV en Coöperatie Hoogstraten sluiten hiermee digitaal op elkaar aan en kunnen allerlei informatie via berichten met elkaar uitwisselen. De administratieve werkzaamheden worden op deze manier eenvoudiger, sneller uitvoerbaar en minder foutgevoelig. Jan Mosterd (Gilad Produce) is enthousiast: "Met GreenCommerce en deze koppeling hebben we goed inzicht in de voorraden én een nog betere controle. Ook besparen we tijd, waardoor we met een klein aantal mensen, veel werk verzetten. De implementatiespecialisten van jem-id spreken de taal, ze kennen de sector en dat is voor ons ook een groot pluspunt."

Uitleg informatie uitwisseling
Qua berichtvormen kent FreshBabel inmiddels een brede basis van voorgedefinieerde berichten. Voor het verwerken van sorteerresultaten tot inkooporder, het aanbieden van verlaadinstructies en het verwerken van verlading-resultaten kan gebruik gemaakt worden van deze standaardberichten. In ieder bericht worden de juiste details en referenties worden verwerkt. Met deze informatie kan binnen GreenCommerce de juiste relatie gelegd worden tussen de (aanvoer) inkooporder en de daadwerkelijke klantverlading, waardoor een sluitende traceerbaarheid ontstaat en een juiste basis voor commissie- en resultaatbepaling.

Meer informatie of vragen?
Wil je meer informatie over FreshBabel of specifiek deze ontwikkeling, neem dan contact op met Remco Koornhof: remco@jem-id.nl of bel naar 0174 64 26 22.

PAKKETTEN
GreenCommerce.NET, Import; partij afrekening / account sales, Financiële koppeling, Afvalbelasting

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden