Verpakkingsbelasting - GreenCommerce.NET

Verpakkingsbelasting

Grip op de materiaalkosten en verplichte afdraging van belastingen

In Nederland zijn bedrijven die verpakte producten op de markt brengen, wettelijk verplicht zorg te dragen voor het inzamelen en recyclen van verpakkingen. De stichting 'Afvalfonds Verpakkingen' heeft dit op zich genomen en bedrijven betalen een bijdrage per kilogram om de activiteiten van de stichting te vergoeden. Deze bijdrage wordt onder de noemer 'verpakkingsbelasting' bedoeld en is volledig geïntegreerd in GreenCommerce. 

Beheren van kosten per materiaal
In de stamgegevens kunnen materialen en bijbehorende prijzen worden beheerd. Voor ieder element (verpakking) is in te richten welk materiaal er gebruikt is en hoeveel gram van het materiaal er benodigd is geweest voor een artikel. Uiteindelijk leidt dit tot een subtotaal aan materiaalkosten per artikel. 

Instelbaar per klant
Niet voor iedere klant dient verpakkingsbelasting te worden ingehouden, dit is afhankelijk van de afkomst van de klant. Per relatie is in te stellen of er wel of geen verpakkingsbelasting moet worden berekend en op welke wijze dit eventueel dient te gebeuren. 

Los op de factuur of 'inclusief'
Naast dat voor iedere klant in te stellen is of er verpakkingsbelasting moet worden berekend, kan ook worden ingesteld hoe dit gedaan wordt. De waarde van de materialen kan zowel in de verkoopprijs (colliprijs) verwerkt worden, maar ook als los bedrag op de factuur worden verwerkt. In het laatste geval zit de waarde niet verwerkt in de standaard verkoopprijs, maar wordt die tijdens facturatie toegevoegd als losse post. 

Transito verkoop
Voor transito verkooporders is het niet verplicht om verpakkingsbelasting af te dragen, ook al staat bij de klant ingesteld dat dit standaard wel het geval is. 

Wil je meer weten? Neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen. 

 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord