Minimale handelingen bij de Excel import - GreenCommerce

Minimale handelingen bij de Excel import

Gepost door  Jill van der Knaap   op  22 september 2023

Tijd is geld; een term die we allemaal wel kennen, zeker in de AGF sector. Maar ook in de wereld van IT is het geen vreemd begrip. Software automatiseert immers processen zodat gebruikers meer tijd overhouden voor andere zaken. Bij GreenCommerce vinden we het belangrijk dat functionaliteiten niet alleen de snelheid bevorderen, maar juist ook de efficiëntie verhogen. Ontwikkelaar Jim Dijkxhoorn kan zich ook wel vinden in deze gedachte. Voor de Banana release heeft Jim een verbetering toegepast in de Excel import functionaliteit, waardoor het aantal handelingen voor gebruikers tot een minimum is gereduceerd. In deze update vertelt hij wat gebruikers kunnen verwachten.

“De uitbreiding is interessant voor alle bedrijven die werken met het importeren van Excel-bestanden, vooral op het gebied van inkoop en verkoop,” start Jim, “Via extra instellingen is het een stuk eenvoudiger geworden om inkoop- en verkooporders als Excel-bestand te importeren in GreenCommerce. Zo hoeven er minder aanpassingen gedaan te worden aan een bestaand Excel-bestand voordat het kan worden ingelezen. Hiermee is het aantal handelingen voor de gebruiker enorm afgenomen.”

Dit was voor Jim zijn eerste project waarbij hij meedraaide in de sprint: “Dat was in het begin een beetje wennen; op school werkten we ook met sprints, maar dat is toch anders. Om de theorie zo in de praktijk toe te passen, is erg interessant. De korte lijntjes met collega-ontwikkelaar Karsten zorgden ervoor dat we snel stappen konden zetten."

Het geavanceerd importeren van Excel bestanden is direct beschikbaar vanaf de eerstvolgende release en is alleen beschikbaar voor nieuwe import-order sjablonen. Bestaande sjablonen kunnen gebruikt blijven worden. Waar voorheen alle gegevens in iedere regel van het importbestand waren opgenomen, kan vanaf nu een specifieke cel geselecteerd worden om gegevens te importeren. Denk hierbij aan een referentie, bootnaam of afleverlocatie GLN.

Ook dit project is vanuit verschillende invalshoeken benaderd: “Als ontwikkelaar weet je niet altijd precies waar een gebruiker tegenaan loopt. Door samen te werken met collega’s van de projectcoördinatie, kwamen we snel tot oplossingen waarmee de ‘user experience’ naar een hoger niveau werd getild,” aldus Jim.

Verder is het mogelijk gemaakt dat naast een enkele kolom, ook meerdere kolommen gebruikt kunnen worden voor de gewenste waarde in het ‘Data format’ invoerveld. Dit kan door middel van een underscore (laag streepje) gescheiden worden.

Waar deze functionaliteit nog live moet gaan, is Jim alweer druk bezig met het volgende project: “Momenteel werk ik aan een uitbreiding op de Transport App, waarbij er een overzicht wordt getoond van de verwachte goederen. Gaaf om aan verschillende onderdelen te mogen werken binnen één product,” sluit Jim af.

Bekijk voor alle ontwikkelingen de release notes van de Banana. Heb je interesse in de Excel import functionaliteit of vragen over dit gesprek? Neem dan contact met ons op via info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden