Star fruit - GreenCommerce.NET

Het derde kwartaal van 2021 begint weer met een nieuwe GreenCommerce release; ditmaal zijn we aangekomen bij de Star fruit versie. De Star fruit is geen verplichte release. In deze release zitten ontwikkelingen m.b.t. de koppeling met een nieuwe kwaliteitsapplicatie die voortborduren op de ontwikkelingen van de Raspberry release. 

Filter

Mapping tussen Kwaliteitsapplicatie en GreenCommerce gegevens
Binnen GreenCommerce zijn er beheers functionaliteiten voor de mapping met QC One via de KwaliteitsService toegevoegd. Deze functionaliteiten zijn te vinden onder [Stamgegevens] → [Keuren] → [QC One koppeling]. Dit scherm toont alle artikelen, keurcodes en kwaliteiten die in GreenCommerce bekend en de gegevens van QC One waaraan ze gekoppeld zijn. Als alle mappingen in orde zijn en de inspectie succesvol is verstuurd, dan verschijnt er een inspectie in de kwaliteits applicatie.

Insturen inkooporder richting kwaliteitsapplicatie
Het is mogelijk om voor een inkooporder een inspectie aan te kunnen maken en te kunnen versturen richting een keurapplicatie. Als omschrijving van de inspectie kan het inkoopordernummer gebruikt worden, waarbij de partijen van de inkooporderregels als inspectieregels opgenomen worden. In een inkooporder kan de gehele inkooporder of een selectie van regels ingestuurd worden als inspectie. In beide gevallen kan het inkoopordernummer ingevuld worden als omschrijving van de inspectie.

Lijst van keurcodes per organisatie
In QC One is het mogelijk om gepersonaliseerde keurcodes (de eindcijfers) te hanteren in de keurrapporten. Deze lijst van keurcodes wordt door QC One bij de implementatie van een organisatie ingevoerd en is (op dit moment) niet door gebruikers zelf te beheren.

Opvragen keurrapport vanuit partijkaart
Van een partij met een keurregistratie is het nu mogelijk om het keurrapport van de partijkaart op te vragen. Hiervoor is een knop beschikbaar gemaakt. Dit keurrapport is vervolgens zichtbaar in de keurapplicatie, in GreenCommerce, of als opgevraagd document.

Bekijk voor meer informatie deze pagina.

Bij een pallet correctie werd het aantal niet correct aangepast als een productie correctie plaats vond. Om dit op te lossen, is er een nieuw event toegevoegd wanneer er een productie correctie wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt het event opgevangen en verwerkt door de fustservice, dit geldt zowel voor correcties omhoog als omlaag.

Bij het toevoegen van een nieuwe in- of verkooporder is er een extra invoerveld beschikbaar gemaakt waarmee direct de referentie kan worden gevuld. De referentie wordt vastgelegd bij de order.

Bij de verkoopcorrectie wordt het mogelijk om expliciet aan te geven dat een correctieorder wel ingepland moet worden voor transport. Hierdoor blijven creditorders niet meer in het meldingenscherm staan omdat deze ook automatisch het vinkje ‘inplannen voor transport’ mee kregen. Creditorders plan je logischerwijs niet in voor transport, maar wil je vaak wel direct factureren omdat het ook alleen een prijsaanpassing kan zijn. Met deze ontwikkeling blijven deze niet meer open staan in je meldingenscherm.

Er is een extra optie toegevoegd in het formulier waarin een verkoopcorrectie wordt gemaakt. Hiermee kan de gebruiker zelf de keuze maken (middels een vinkje) of er een transportreservering gehanteerd moet worden in de nieuwe order. Standaard wordt de waarde op 0 gezet.

Voor een verkoper wordt het inzichtelijk dat een toewijzing aangepast wordt tot onder het aantal dat reeds gepickt is. Als een verkoper het aantal van de toewijzing wil verlagen, terwijl dit onder het aantal gepickt is, komt er een melding naar voren die naar een bevestiging vraagt. Een orderpicker kan door middel van een mijlpaal worden geïnformeerd over de wijziging. Voor verkooporderregels die niet zijn toegewezen geldt min of meer hetzelfde. Als het aantal van de verkooporderregel wordt aangepast naar onder het aantal dat gepickt is volgens de verlaadplanning, komt zo’n zelfde melding naar voren. Ook hier gaat er een mijlpaal richting de orderpicker om hem te informeren.

Vanaf nu is het mogelijk om altijd een nieuwe proforma te genereren als deze wordt opgevraagd. Dit zorgt ervoor dat te allen tijde met de meest actuele gegevens gewerkt wordt, zodat er geen incidentele verschillen tussen de proforma en de order in GreenCommerce kunnen voorkomen.

Er zijn geen release notes met dit label gevonden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden