Ontdek hier de ontwikkelingen van AGF software GreenCommerce | Lime - GreenCommerce.NET

De Lime versie is de 4e en laatste kwartaalrelease van 2019. De focus heeft dit kwartaal vooral gelegen op uitbreidingen in de douaneservice en de Freshbabelinbox. Als je met de douaneservice werkt heb je straks de mogelijkheid om informatie beschikbaar te stellen aan een douaneagent voor de export-aangifte, en import-aangifte in het land van bestemming. Door een transporteur kan er extra informatie worden opgevraagd om het vervoer van douanegoederen uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan het MRN-nummer en waardegegevens van de goederen die getransporteerd worden. Voor Freshbabel zijn er stappen gezet voor koppelingen tussen Greencommerce en systemen van externe loodsen.

Filter

Voortaan wordt in de EDI-factuur het logistieke adres getoond bij het segment 'Delivery Party'. 

In de handelspartner is er een instelling die bepaalt of de lostijd uit de EDI-order meegenomen wordt, of dat deze uit de stamgegevens gehaald wordt. Als deze instelling uitstaat, werd er gekeken naar de lostijd in de stamgegevens van de factuurrelatie. Voortaan wordt er gekeken naar de lostijd in de stamgegevens van de verkooporderrelatie. 

Gebruikers met de rol ‘systeembeheerder’ krijgen er een extra optie bij om voor gebruikers rollen te kopiëren. Hiermee kan bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker de rol (incl. bijpassende bevoegdheden) van een andere bestaande gebruiker gekopieerd worden, zodat rollen makkelijk en snel ingesteld kunnen worden.

Bij het toevoegen van een artikelreserveringstemplate aan een opdracht kan in het scherm, waar de verbruiken worden geselecteerd, voortaan de kolomkiezer gebruikt worden om voorraadinformatie te tonen. Dit kan bijvoorbeeld de actuele verkoopbare voorraad van het artikel zijn. 

Bij het inkopen vanuit het voorraadplanningscherm wordt er voor de palletverpakking gekeken naar wat er ingesteld staat in de verkooporderregel. Een leverancier kan echter op een andere palletverpakking leveren dan dat er verkocht wordt. Er is een extra vinkje gekomen om in te kopen op de palletverpakking-inkoop van het artikel.

Op het tabblad “Extra” van de relatie zijn de douane-eigenschappen uitgebreid, hier kan nu per land een registratienummer op worden gegeven. Waar landen binnen de EU met het EU-EORI nummer werken, kan dat voor landen buiten de EU een ander nummer zijn. Vandaar dat het nu mogelijk is om dit per land te registreren. 

Het scherm voor het aanmaken van de douaneaangifte is uitgebreid met selectievelden voor de douaneagenten die de uitvoer- en invoeruitgifte doen. De douaneagent kan daarna via de douaneservice extra informatie over deze aangfite opvragen.

Bij het afronden van een douaneaangifte is het mogelijk om het MRN (movement reference number) in te vullen. Mocht de status van de aangifte wijzigen dan blijft het MRN behouden, deze kan dan alleen niet (op dat moment) worden aangepast.

Bij het wijzigen van de status van de douane-aangifte kan er nu ook gekozen worden voor de status 'afgerond'.
Hiermee wordt aangegeven dat er extra informatie beschikbaar gesteld wordt aan derden, zoals een douaneagent of transporteur. 

 

Vrijwaringen op partijen zijn voortaan bedrijfsspecifiek geworden. Hiermee is het mogelijk om een doorgelegde inkooporder te vrijwaren.

Er zijn geen release notes met dit label gevonden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden