Land van herkomst - GreenCommerce.NET

Land van herkomst

Wanneer je goederen over de hele wereld importeert wil je kunnen registreren waar deze goederen vandaan komen. Met de groeiende eisen van de KCB en de vraag naar meer tracering door de eindklant is het met deze module mogelijk altijd het juiste land of landen te verwerken bij een uitgaande stroom.

Één van de belangrijkste veranderingen is dat de oorsprong van de partij nu kan worden opgebouwd en onthouden. Voorheen was dit simpelweg het standaard land uit de artikelstamgegevens, maar nu wordt de herkomst van een partij gedurende het gehele proces recursief bijgehouden.

Het registreren van de landen van herkomst is vooral interessant voor importeurs binnen de AGF sector. De module is zo opgezet dat bij het verbruiken van producten uit diverse landen het resultaat van een productieopdracht meerdere landen van herkomst kan hebben. Doordat het land (of de landen) van herkomst gedurende het gehele proces recursief geregistreerd wordt is het mogelijk om deze op het moment dat de artikelen de loods verlaten te communiceren naar de eindklant. Dit kan op verschillende manieren zoals via een DESADV-bericht en de landen kunnen ook op diverse afleverdocumenten worden afgedrukt.

Stamgegevens
Een groot voordeel voor het stambeheer van de artikelen is dat bij gebruik van deze module niet meer voor elk zelfde artikel afkomstig uit een ander land een nieuw artikel hoeft worden aangemaakt, omdat hier bij het inkopen nu van af kan worden geweken. Hiermee kan een wildgroei aan artikelen tegen worden gegaan.

Inkopen
Bij het inkopen wordt het land van herkomst gesuggereerd vanuit de stamgegevens maar hier kan van af worden geweken. Vanaf het moment dat de inkoop is gedaan zal gedurende het gehele proces het land van herkomst terugkeren als de oorsprong van de partij.

Productie
Het registreren van het land van herkomst wordt pas echt interessant als de ingekochte producten verbruikt worden om er bijvoorbeeld mix producten van te maken. GreenCommerce controleert de oorsprong van elk verbruik dat gedurende het productieproces wordt toegevoegd, zo kan aan het eind van het productieproces een partij zijn ontstaan met meerdere landen van herkomst afhankelijk van het verbruik.

Wil je meer weten over hoe deze module binnen jouw bedrijf kan worden toegepast? Of, wil je graag het systeem in werking zien in een demo?
Neem contact op en werk samen met ons uit op welke manier de verschillende onderdelen het beste kunnen worden toegepast in jouw directe omgeving.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord