Inkoopresultaat - GreenCommerce.NET

Inkoopresultaat

Duidelijk inzicht in de behaalde resultaten per inkooporder is onmisbaar voor professionele organisaties die veel product inkopen. Door de uitgebreide mogelijkheden in GreenCommerce om ingekochte partijen om te pakken, te verplaatsen naar andere locaties en te verkopen, is het een flinke klus om de exacte kosten en opbrengsten handmatig in kaart te brengen. Als product na een eerste keer ompakken nogmaals wordt verpakt of uitgezocht, wordt het nog complexer om dit handmatig te blijven doen. GreenCommerce biedt hiervoor een oplossing via het inkoopresultaat. 

Voor iedere inkooporder in het systeem is het mogelijk om het inkoopresultaat te bekijken, ook al is nog niet al het product verkocht richting eindklanten. Voor iedere partij kan een uitgebreide verklaring worden opgevraagd, waarin te zien is wat er precies met de partij gebeurd is (ompak, verplaatsing, verkoop, retouren, ...) en wat de daarmee gemoeide kosten en opbrengsten zijn. Op orderniveau wordt dit getotaliseerd weergegeven, waarbij o.a. in beeld is wat de behaalde verkoopopbrengst is, wat de gemaakte transport- en productiekosten zijn, en wat de totale inkoopkosten zijn geweest.

Overzichten
Met de inkoopresultaat module komt automatisch een stuk dataverzameling mee die ervoor zorgt dat er met een vast interval inkoopresultaten worden vastgelegd in de database. Het is hierdoor mogelijk om diverse overzichten te laten baseren op deze databron, zodat er bijvoorbeeld een overzicht kan worden opgemaakt van de inkoopresultaten over een specifieke periode, artikelgroep of leverancier. Voor ieder van deze overzichten zullen we met de klant om tafel gaan om de precieze informatiebehoefte te ontdekken.

Commissie inkoop
Voor bedrijven die product inkopen op commissiebasis vormt deze module een perfecte aanvulling op de werkwijzen om prijzen terug te melden naar leveranciers. De werkwijze om terugmeldprijzen te bepalen, sluit namelijk perfect aan op het inkoopresultaat, omdat de uiteindelijke terugmelding moet zorgen voor het gewenste resultaat (het commissiepercentage). Omdat de geadviseerde terugmeldprijzen binnen een order nog wel eens worden gewijzigt, is het belangrijk om alsnog een totaalbeeld van het behaalde resultaat te hebben.

Wil je meer weten? Neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen. 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord