Importeursmodule - GreenCommerce.NET

Importeursmodule

Als importeur een volledig beeld van verwachte leveringen en containerafhandeling

Recent is voor GreenCommerce de importeursmodule ontwikkeld. In samenspraak met onze klanten is het gehele proces vanaf het moment van verscheping tot het lossen van een zeecontainer in kaart gebracht en heeft gezorgd voor diverse oplossingen binnen de nieuwe module. Hiermee kan een importeur zijn volledige administratieve en logistieke proces monitoren en aansturen vanuit GreenCommerce. 

Leveringen en containers
Het kunnen invoeren en beheren van leveringen en containers is een volledig nieuw onderdeel. Op de achtergrond is ervoor gezorgd dat een container één op één overeenkomt met een inkooporder, zodat inkoopadministratie en manier van vastleggen van partijen niet verandert. Als er containers worden geleverd of ingekocht, is vaak op voorhand al bekend welke palletnummers in welke container zitten en bij welke partijen ze horen. Om hierop in te spelen, kunnen pallets vooraf gespecificeerd worden, zodat er bij de ontvangst van containers op een efficiënte manier kan worden binnengemeld, bijvoorbeeld door de palletnummers binnen te scannen. 

Containerplanning
Voordat een container uiteindelijk op de bestemming wordt afgeleverd, doorloopt het al een heel logistiek proces. Denk hierbij aan het lossen van containers, douane controles, ophalen door transporteurs, enzovoorts. Via het nieuwe containerplanning-onderdeel kun je het proces vanaf aankomst in de haven of luchthaven tot aan aflevering op de eindlocatie helemaal volgen en vastleggen. Ideaal om centraal inzicht te kunnen hebben in de inkomende goederenstromen. 

Conflicten
Zowel zee- als luchttransport wil nog wel eens vertraging oplopen. Omdat orders vaak al zijn ingedeeld op basis van de verwachte aankomsttijden, is het erg waardevol om op het moment van vertragingen direct actie kunnen ondernemen als dat nodig is. Met het nieuwe 'inkoopconflicten-scherm' wordt hier op gebieden handig op ingespeeld. Zo kun je bij een vertraging direct inzien welke verkooporders of productieopdrachten problemen krijgen, of welke transportopdrachten qua opgegeven laad- en lostijden niet meer gaan lukken. 

Informatie van de bron overnemen
Van de pallets die worden geïmporteerd is vaak al best wat bron-informatie beschikbaar. Denk hierbij aan palletnummers, Global GAP-nummers en oorspronkelijke telers. Ook deze informatie kan nu direct vanuit containers worden vastgelegd, zodat je qua tracering erg gedetailleerd te werk kan gaan. 

Wil je meer weten? Neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen. 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord