EDI & digitale communicatie - GreenCommerce.NET

EDI koppeling

Digitale communicatie voor de commercie en logistiek

Steeds meer klanten zijn in staat om digitaal te communiceren over zowel commerciële als logistieke gegevens. Vanuit de retail worden bovendien steeds strengere eisen bij leveranciers neergelegd rondom digitale communicatie, puur om het proces te professionaliseren en te versnellen. 

EDI staat voor "Electronic Data Interchange" en gaat al geruime tijd mee, oorspronkelijk in de vorm van EDIFACT berichten. Op den duur zijn er steeds meer soorten berichten en berichtformaten bijgekomen, die allen onder de noemer EDI worden geschaard. Binnen GreenCommerce worden verschillende EDI berichten ondersteund, zowel als het gaat om inkomende als uitgaande berichten. 

Om op een goede manier te kunnen communiceren met klanten is het belangrijk om te conformeren aan standaarden, bijvoorbeeld op het gebied van relaties (EAN), artikel aanduidingen (EAN / GTIN), locatie aanduidingen (GLN), track-and-trace informatie (GGN, GS1, SSCC), enzovoorts.

Via het ORDER bericht ontvangt u digitaal uw orders, die daarna in GreenCommerce geïmporteerd worden. Dit bespaart u de tijd van het handmatig invoeren van orders. Daarna kan er via de APERAK een ontvangstbevestiging van de ORDER verstuurd worden naar de klant. Vervolgens wordt via de DESADV en INVOIC berichten richting de klant gecommuniceerd wat de verladingen en bijbehorende facturen zijn. Eventueel kan de DESADV uitgebreid worden met SSCC-gegevens. 

Vanwege de uiteenlopende, specifieke eisen van bijvoorbeeld retailers werkt JEM-id samen met implementatiepartner Descartes om de berichten om te vormen naar de specifieke eisen van de ontvangers. 

Andere berichten en formats
Naast de breed geaccepteerde standaarden is het ook mogelijk om op andere manieren te werk te gaan als bestanden in formaten zoals Excel of XML worden aangeleverd. Zo is er de mogelijkheid om Excel-sjablonen samen te stellen waarmee in- en verkooporders kunnen worden ingelezen, maar ook de mogelijkheid om XML bestanden in te lezen en om te zetten naar in- en verkooporders. Werkt jouw klant ook met GreenCommerce? Dan is het bovendien mogelijk om de verkooporders te exporteren en door de klant te laten importeren in haar eigen systeem. Wel zo efficiënt.

Wil je meer weten? Neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen. 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord