Diensten en elementen - GreenCommerce.NET

Diensten en elementen

Grip op de kosten en opbrengsten die gemaakt worden voor derden

Gedurende de werkzaamheden in een warehouse of productiehal worden er allerlei resources gebruikt om tot de gewenste eindresultaten te komen. Denk aan het gebruik van dozen, stickers en verpakkingsmateriaal voor het productieproces; of extra pallets, hoeken en banden voor bijvoorbeeld het orderpickproces. Naast deze (veelal) materiële kosten zijn ook de resources met betrekking tot arbeid belangrijk om in beeld te houden en waar nodig door te kunnen belasten richting eindklanten. 

Voor bedrijven die dienstverlenend te werk gaan, is het belangrijk om vast te leggen welke resources er worden gebruikt voor de orders van opdrachtgevers. De link naar de specifieke order of partij biedt hierbij een ondersteunende functie, zodat de kosten en opbrengsten naast elkaar kunnen worden gelegd en er inzicht ontstaat in de behaalde resultaten. Vooral wanneer het product eigendom is van een andere partij (handling) wordt veel gezocht naar oplossingen om uitgevoerde diensten en gebruikte materialen door te belasten. 

Stamgegevens
In de stamgegevens kunnen diensten worden beheerd die in een later stadium geregistreerd worden. Hierbij wordt o.a. vastgelegd wat voor soort diensten er zijn en kan bijvoorbeeld worden gekozen om een artikel te voorzien van standaard diensten. Dit laatste is voornamelijk handig voor artikelen die uit eigen producties ontstaan en waarvan de kosten voor arbeid en fust los worden doorbelast.

Facturatie
Iedere registratie die wordt gemaakt, kan los worden gefactureerd richting de klant. Uiteraard is het hierbij mogelijk om dit proces zo in te richten dat er per order of opdracht gefactureerd wordt, zodat de gemaakte kosten in één keer richting de klant gespecificeerd kunnen worden. De behaalde opbrengsten worden vervolgens teruggeslagen naar de gemoeide partijen en daar in beeld als opbrengst. Zo ontstaat er een compleet beeld van de behaalde partijresultaten.

Wil je meer weten? Neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen. 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord