Uitbreidingen in de WMS App t.a.v. de Chain of Custody - GreenCommerce

Uitbreidingen in de WMS App t.a.v. de Chain of Custody

Gepost door  Jill van der Knaap   op  16 januari 2023

Binnenkort volgt een nieuwe GreenCommerce release (Yuzu) waarin verschillende ontwikkelingen zijn verwerkt t.b.v. de Chain of Custody (CoC). Er worden steeds meer eisen gesteld op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid, een trend die we al langer zien in de AGF sector. De CoC certificering, die o.b.v. de Global GAP normering is berust, zal door veel bedrijven verplicht worden gesteld. Om deze bedrijven hierin te ondersteunen, zijn met de Yuzu release verschillende ontwikkelingen toegevoegd aan GreenCommerce en de WMS App t.a.v. deze certificering.

Uitbreidingen in GreenCommerce
Binnen GreenCommerce heeft de CoC certificering een belangrijke plek gekregen in meerdere schermen. Zo zal je deze terug kunnen vinden bij de inkoop, verkoop, productie en verladingen, mits er gewerkt wordt met CoC functionaliteiten. Zoals in de release notes staan beschreven, kunnen partijen gekenmerkt worden als CoC geschikt. Ook is het mogelijk om bij een leverancier aan te geven dat ingekochte partijen standaard CoC geschikt zijn. Via o.a. de partijkaart en het inkooporderscherm kan de CoC status van een partij gewijzigd worden. Ook kan je bij de partijkaart een opmerking meegeven. Bij het inkooporderscherm kan zowel voor meerdere partijen van een inkooporderregel of voor alle partijen van meerdere inkooporderregels tegelijk de status bijgewerkt worden.

Door middel van een nieuw vinkje in een productieopdracht kun je aangeven dat alleen CoC geschikte partijen verbruikt mogen worden. Dit wordt met highlighting bij de partij reservering nog duidelijker gemaakt. Als al het verbruik CoC geschikt is, krijgt de resultaat partij ook de status CoC geschikt. Mocht één van de verbruikte partijen ongeschikt zijn, dan krijgt de resultaat partij ook de status ongeschikt. Als de verbruikte partijen geen CoC status hebben, wordt de CoC status van de resultaat partij gezet naar 'Onbekend'. Het blijft natuurlijk mogelijk om handmatig de CoC status van de resultaat partij aan te passen.

Bij de verladingen is het mogelijk om in te stellen dat er geblokkeerd moet worden als er niet CoC geschikte partijen verladen worden. Wanneer deze instelling aan staat, zal een foutmelding volgen wanneer een partij wordt verladen die niet CoC geschikt is. Daarnaast wordt er bij het kiezen van de pallets al rekening mee gehouden en worden alleen pallets getoond van partijen die CoC geschikt zijn.

Uitbreidingen in de WMS App
Door de CoC certificering te introduceren binnen GreenCommerce, is er ook aanvullend inzicht gecreëerd in de WMS App. Zo zijn bij binnenkomst partijen over het algemeen nog niet direct ‘CoC geschikt’. Er is een mogelijkheid dat dit voor bepaalde leveranciers automatisch wordt toegevoegd. In dit geval moet de controle wel uitgevoerd worden. In de WMS is dit zichtbaar in de inslagregel-(details).

Verbruik
Zodra een opdracht gemarkeerd is met de “CoC vereist” markering, zullen alle artikel reserveringen gemarkeerd worden voor CoC. In dit geval worden er ook alleen partij suggesties gedaan met CoC partijen. In het geval van een partij reservering wordt de CoC status alleen weergeven als deze ook CoC geschikt is.

Verladen
Bij het orderpicken voor verladen wordt dezelfde werkwijze als bij productie toegepast. Als de gekoppelde verkooporderegel gemarkeerd is met de “CoC vereist” markering, zullen de suggesties alleen CoC geschikt zijn. Zodra deze is toegewezen, zal de toewijzing in het WMS gevolgd worden.

Voorraad inzicht
Aanvullend is de CoC geschiktheid ook per pallet inzichtelijk op de palletkaart.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via:
info@greencommerce.nl
0174 - 642 622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden