Op bezoek bij Angus Soft Fruits | AGF softwarepakket GreenCommerce - GreenCommerce.NET

Op bezoek bij: Angus Soft Fruits!

Gepost door  Jill van der Knaap  op  31 oktober 2019
AGF software GreenCommerce bij Angus Soft Fruits

Voor het lekkerste zachtfruit moet je bij ‘the berry specialists’, oftewel Angus Soft Fruits, in Ridderkerk zijn. Al sinds 2017 werkt Angus Soft Fruits met GreenCommerce om alle processen, van inkoop tot factuur, efficiënt te verwerken. Collega’s Jimmy en Jill mochten op bezoek komen en vroegen verkoper Amy het hemd van het lijf:

Leuk dat Jimmy en ik op bezoek mogen komen bij jullie bedrijf! Wie ben je en wat doe je bij Angus Soft Fruits?
“Ik ben Amy de Rijcke, helaas niet in de letterlijke zin van het woord. 😉 De AGF-markt is niet nieuw voor mij; ik heb 8 jaar ervaring in de branche en ben nu sinds 2 jaar werkzaam bij Angus Soft Fruits op de Sales-afdeling.”

AGF software GreenCommerce bij Angus Soft Fruits

Kun je iets over het bedrijf vertellen?
“Ons Schotse moederbedrijf is opgezet door 3 broers, en inmiddels ook zonen daarvan, die in 1964 begonnen met 2 hectares aardbeien. Deze aardbeien werden rondgereden in een open vrachtauto richting de Manchester Fruit Market. Dit groeide en er werden meer hectares geplant in aardbeien en frambozen, tot Angus in 1994 zo groot werd dat ze direct naar de retailers van het Verenigd Koninkrijk gingen. In 2003 ontwikkelde Angus haar eigen aardbeienras en zijn er verschillende awards gewonnen. Ook nu houden we ons nog bezig met de ontwikkeling van rassen. In 2015 opende Edward van den Eijnden een verkoopkantoor in Nederland, om de afzet te gaan verbreden naar Europa. Tegenwoordig liggen onze producten al in 23 verschillende landen, waaronder Europese landen maar bijvoorbeeld ook in het verre Oosten.”

“Als handelsbedrijf zijn de ochtenden bij ons het drukst. Verkooporders kunnen de hele dag door binnenkomen, maar de meesten bestellen tussen 7 en 10 uur ‘s ochtends. De Scandinavische retailers moeten bijvoorbeeld hun inkopen altijd vóór de middag doorgeven, waardoor de telefoon en mailbox ‘s morgens altijd roodgloeiend staat. Gelukkig hebben we sinds kort een eigen loods waardoor we makkelijk productie en transport kunnen regelen, en we beter inzicht hebben in het verpakkingsproces.”

Hebben jullie voor GreenCommerce met een ander systeem gewerkt?
“Voordat we met GreenCommerce begonnen, ging alles via Excel sheets en papier. Omdat we in een korte tijd hard zijn gegroeid, werd het essentieel om te gaan registreren en automatiseren. Vandaar dat we 2 jaar na oprichting in 2017 zijn gestart met GreenCommerce.”

AGF software GreenCommerce bij Angus Soft Fruits

Welke voordelen biedt GreenCommerce voor jullie organisatie?
“Het systeem zorgt ervoor dat we bijna foutloos kunnen werken, omdat iedere stap in het proces wordt gecheckt op juiste informatie. Soms wil ik sneller gaan dan ik eigenlijk ben en vergeet ik iets in te voeren. Gelukkig geeft GreenCommerce dan direct een melding dat ik pas mag doorgaan wanneer alle informatie is ingevuld. Door middel van deze stappen behouden we een nauwkeurig resultaat. Hierdoor kunnen we secuur te werk gaan en fouten zo veel mogelijk beperken."

Hoe zijn jullie bij GreenCommerce terecht gekomen?
“Een oud collega van ons had al ervaring met het systeem en was er erg enthousiast over. Daarnaast zagen we meerdere grote jongens in de AGF-sector werken met GreenCommerce en was de keuze voor ons snel gemaakt.”

AGF software GreenCommerce bij Angus Soft Fruits

Welke onderdelen gebruiken jullie veel?
“Alle in- en verkoop, productie, transport en facturatie wordt geregeld via GreenCommerce. Sinds kort hebben we nu ook een eigen loods waar we veel potentie en groei in zien. Omdat het systeem uit te breiden valt met verschillende pakketten en modules, kan het systeem met ons meegroeien en kunnen we geheel zelf bepalen hoe we dat in willen richten. Dat geeft ons de vrijheid om in een snel tempo door te blijven groeien.”

Bedankt voor je tijd en de rondleiding door de loods! Waar zouden wij meer informatie kunnen vinden over Angus Soft Fruits?
"Meer informatie kun je vinden op de website van Angus Soft Fruits. Fijne reis terug naar JEM-id!"

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden