BTW aanpassing van 6% naar 9%

Vanaf 1-1-2019 wordt het btw-tarief van 6% verhoogd naar 9%. Dit betekent dat er een aantal zaken aangepast moet worden in Greencommerce. Hieronder lichten wij via een handig stappenplan toe, hoe dit in GreenCommerce aangepast kan worden en bespreken we een aantal aandachtspunten rondom de overgangsfase.

Voorbereidingen op de Brexit

Het nieuws over de Brexit zal je vast niet zijn ontgaan. Zoals het er nu voor staat, zal het Verenigd Koninkrijk (VK) op 29 maart 2019 de Europese Unie verlaten. Dit maakt zoals het er nu naar uitziet, het VK na deze datum een zogeheten ‘derde land’. Net zoals voor de export naar andere landen buiten de Europese Unie, is het waarschijnlijk dat er meer regels komen voor de export naar het VK. Heb jij veel handelscontact met het VK? Of ga jij werken met andere douanesystemen? Dan is het belangrijk om nú al actief voorbereidingen te treffen.

Controle over de fustadministratie

Veel bedrijven in de AGF-sector hebben dagelijks te maken met verschillende soorten fust, denk aan verpakkingsmaterialen en dragers zoals pallets. Het onder controle hebben van zowel de eigen fustvoorraad als de voorraad die bij andere partijen ondergebracht is, is één van de onderwerpen waar veel waarde aan wordt gehecht binnen deze sector. Maak kennis met de Fustregistratiemodule.

Slimmer keuren

Op het gebied van keuren en quality control kun je binnen GreenCommerce op twee verschillende manieren te werk gaan. De eerste manier is de keurmodule waarmee een gebruiker direct keurgegevens invoert in het systeem. De tweede manier is om via keurapplicatie FreshTracker keurrapporten te registreren en de resultaten daarvan het eigen systeem in te halen. Gebruikers werken via een app waarmee barcodes gelezen kunnen worden waarna de registratie van een keuring start.

Datawarehouse module (i.s.m. Power BI)

Data begint een steeds belangrijkere rol te spelen in veel organisaties. Geregeld krijgen we vragen rondom uitgebreide rapportages, management informatie en vergelijkingsrapportages over de afgelopen jaren. Om in te spelen op deze vragen is er onderzoek verricht naar het gebruik van 'Power BI' als tool om op een eenvoudigere manier deze data te kunnen analyseren.

Van monolith naar microservices

GreenCommerce is uitgegroeid tot een volwassen, veel gebruikt product waar nog steeds volop ontwikkeling in plaatsvindt. Om toekomstige ontwikkelingen op een efficiënte wijze te kunnen blijven doen was een verandering in de architectuur nodig waardoor het geheel wordt opgeknipt in verschillende (met elkaar samenwerkende) services.

Verdere digitalisering in de loods

Werkzaamheden in warehouses worden tot op de dag van vandaag nog vaak uitgevoerd met behulp van veel papieren lijsten. Veranderingen in orders of producties zijn vaak een lastig onderwerp en zorgen voor moeilijkheden in de onderlinge communicatie. Voor ons de hoogste tijd om op zoek te gaan naar verbeteringen en een verdere stap in de digitalisering, specifiek gericht op de processen die plaatsvinden in warehouses.

Importeursmodule

Met de komst van de Courgette release komen er een aantal ontwikkelingen aan die vooral voor importeurs erg interessant zijn. De focus is specifiek gelegd op het proces van containertransport en de logistieke afhandeling daar van.

Nieuwe website

De GreenCommerce website is volledig opnieuw ontworpen en is ook qua inhoud flink veranderd. Via de nieuwe opzet willen we het product GreenCommerce duidelijker in de markt zetten en tegelijkertijd een betere bron van informatie zijn voor bestaande klanten en gebruikers. Vooral op het gebied van communicatie en begeleiding zullen er de komende tijd meer uitbreidingen volgen, blijf dus op de hoogte!

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Contact