Interactieve plattegrond - GreenCommerce.NET

Interactieve plattegrond

Met GreenCommerce faciliteren we softwareoplossingen door de hele keten heen. Via de interactieve plattegrond zijn diverse oplossingen in kaart gebracht. Een aantal van deze oplossingen doet zich voor op de voorgrond, waarbij andere oplossingen voornamelijk op de achtergrond werken. Via de knop rechtsboven worden alle onderlinge connecties via FreshBabel Messenger visueel gemaakt, waardoor inzichtelijk wordt hoe wij de keten digitaal met elkaar verbinden.

Deze plattegrond is niet beschikbaar op kleine(re) scherm formaten.

Open de kaart op een groter scherm.

FreshBabel Messenger

Met deze knop worden alle onderlinge connecties via FreshBabel Messenger visueel gemaakt. FreshBabel Messenger is de digitale vertaalmotor die berichten tussen verschillende softwaresystemen omzet (vertaalt) naar het systeem van de ontvangende partij. Een groot aantal administratieve handelingen komt hiermee te vervallen.

Telersvereniging

Als coöperatie of telersvereniging is een nauwe samenwerking met leden erg belangrijk. Deze samenwerking wordt binnen GreenCommerce op verschillende manieren gefaciliteerd, onder andere via de teler applicatie GreenXchange. Hiermee wordt de verwachte voorraad en de productie volledig voor je afgehandeld door de telers en is tracking and tracing van het verkochte product vanaf de bron af aan gedekt.

>> Bron: GreenXchange

 

Logistiek dienstverleners

Als logistiek dienstverlener in de AGF branche is het belangrijk om te kunnen vastleggen welke resources worden gebruikt voor orders van opdrachtgevers. Per partij, in- of verkooporder kun je middels het Diensten-pakket van GreenCommerce aangeven of het handling betreft en of er kosten geboekt moeten worden op een dergelijke partij.

>> Bron: Logistiek dienstverleners

Data dashboards

Het juist inzetten van data wordt steeds belangrijker, ook voor bedrijven in de AGF sector. Het Datawarehouse-pakket faciliteert een koppeling met Microsoft’s Power BI; een online tool welke financiële en commerciële data uit GreenCommerce omzet in overzichtelijke grafieken en deze inleest in een digitaal dashboard.

>> Bron: Update: Datawarehouse-pakket

Teler

Als lid van een telersvereniging maar ook als stand-alone teler wil je optimale controle hebben over je teelt-activiteiten. Met de gekoppelde teler applicatie GreenXchange kunnen zaken als registraties en bestellingen worden beheerd en gecommuniceerd richting de betrokkenen (vanuit het binnen- en buitenland).

>> Bron: GreenXchange

Warehouse Management System

AGF bedrijven die in beheer zijn van eigen loodsen willen de processen zo efficient mogelijk inrichten middels een Warehouse Management Systeem (WMS). Met ELMO wordt het orderpickproces in een AGF loods volledig geautomatiseerd en aangestuurd via verschillende devices als desktops, telefoons en tablets. Vanuit GreenCommerce kunnen picklijsten aan specifieke orderpickers worden toegekend waardoor alleen deze picklijsten in het scherm van de orderpicker naar voren komen. De koppeling met ELMO zorgt voor een einde aan papier in de loods.

>>Bron: Easy Logistics Mobile Operator (ELMO)

Software in de cloud

Als ondernemer van een klein of startend AGF bedrijf, wil je (nog) geen eigen serverruimte aanschaffen en in een lang implementatietraject stappen. Met GreenCommerce Essentials bieden we de belangrijkste basisfuncties van het softwarepakket GreenCommerce via een server in de cloud. Vanwege de schaalbaarheid van het product, kan de software met hetzelfde tempo als de organisatie meegroeien. 

>>Bron: GreenCommerce Essentials

Retailers

De meeste grote (en internationale) retailers eisen van hun leveranciers om te communiceren via digitale berichten. Om deze retailers te bereiken, biedt GreenCommerce een koppeling richting EDI provider Transus (via FreshBabel Messenger).  Verschillende administratieve handelingen komen door de onderlinge koppeling met FreshBabel Messenger te vervallen.

>>Bron: Update: Aansluiten op retailers

Importeurs

Bovenop de stabiele basisfunctionaliteiten van GreenCommerce kan de software worden uitgebreid met verschillende modulepakketten. Voor AGF importeurs is het onder andere mogelijk om optimaal controle te krijgen over de transito voorraad en om het lucht- en zeetransport en containers vast te leggen en de volledige logistieke status te volgen. 

>>Bron: Update: Snel en foutloos importproces

Exporteurs

Het in- en verkoopproces behoort tot één van de belangrijkste functionaliteiten voor AGF exporteurs. Zo is het mogelijk om direct uit bestaande voorraad te verkopen of via de planning orders op een snelle manier in te delen voor inkoop of productie.

>> Bron: Exporteurs

Tracking and tracing

Wanneer er producten uit verschillende landen worden gebruikt in een productieopdracht, kunnen na afloop altijd de landen van herkomst worden herleid. De herkomst van een partij wordt gedurende het hele proces bijgehouden en constant herhaald waardoor een optimale tracering van het product gegarandeerd kan worden.

Douaneafhandeling

Voor AGF exporteurs die in aanraking komen met douaneafhandeling, biedt GreenCommerce koppelingen richting verschillende instanties. Om de elektronische aangifte van exportgegevens te ondersteunen, biedt GreenCommerce een koppeling richting het Kwaliteits Controle Bureau (KCB). Verder kunnen douaneaangiftes via één knop gecommuniceerd worden richting douaneagenten en transporteurs middels de douaneservice-koppeling. 

 >>Bron: Update: Douaneservice-koppeling

Optimalisatie interne logistiek

Bedrijven kunnen via de logistieke koppeling digitaal op elkaar aansluiten en allerlei informatie via FreshBabel Messenger met elkaar uitwisselen. Denk hierbij aan logistieke berichten rondom binnengekomen goederen, productie en verladingen. Binnen GreenCommerce is er ondersteuning voor zowel "opdrachtgever" als "opdrachtnemer" rollen, waardoor de ontwikkelingen voor beide soorten spelers interessant zijn.

>> Bron: Update: Logistieke koppeling

Quality control

AGF bedrijven die in beheer zijn van een eigen loods krijgen meer en meer te maken met kwaliteitscontroles en food safety. Binnen GreenCommerce faciliteren we koppelingen met verschillende soorten keurapplicaties. Voor de basisprocessen heeft GreenCommerce een eigen applicatie FreshTracker ontwikkeld. Voor uitgebreidere keurrapporten en rapportages kan GreenCommerce ook met externe partijen koppelen.

>> Bron: FreshTracker

Multicompany

Wanneer je met meerdere BV’s in één systeem naast elkaar werkt, biedt GreenCommerce een oplossing waarbij gemakkelijk geswitcht kan worden tussen de bedrijven, terwijl de gehele administratie gescheiden blijft. Ook wanneer er veel onderlinge handel wordt gedaan, kunnen orders worden doorgelegd waardoor direct een inkooporder bij het andere bedrijf wordt aangemaakt.

Online prijslijsten

Om het commerciële proces van AGF bedrijven zoveel mogelijk te ondersteunen, is er een online variant van de prijslijst gemaakt. Middels een URL wordt de koper naar de online prijslijst geleid waar alle artikelen en (klantspecifieke) prijzen staan vermeld. Een bestelling kan direct worden afgerond en wijzigingen zijn real-time zichtbaar. Het over en weer bellen en mailen over beschikbare aantallen en prijzen wordt met de online prijslijst volledig vervangen.

>>Bron: Update: Verstuur online-prijslijsten

Bekijk connecties
Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord