Handling

De ideale module voor bedrijven die goederen van derden verwerken

​Binnen de AGF-branche wordt er geregeld gewerkt met handling van goederen voor derden. Je ontvangt goederen van een eigenaar, voegt waarde toe, middels op- en overslag, ompakken etc., en stuurt de goederen weer naar de eigenaar terug óf in opdracht van de eigenaar naar een klant van de eigenaar.

Dit gaat soms met hele containers tegelijk maar ook met kleinere, dagelijkse aantallen die verwerkt worden. De processen in GreenCommerce kunnen, in overleg met de gebruiker, ingesteld worden op deels of volledig werken met handling. Overzichten, die naar klanten gaan, moeten namelijk óf voorzien worden met informatie van je eigen bedrijf óf met de informatie van de eigenaar.

In - en verkoop
In GreenCommerce kan bij het aanmaken van een in- of verkooporder aangegeven worden dat het handling betreft. Het systeem zorgt er vervolgens voor dat partijen een kenmerk krijgen en dus niet van jou zijn. Zo zijn ze eenvoudig uit de eventuele eigen voorraad te filteren of kan er voor een eigenaar snel inzicht worden verschaft in haar binnenkomsten, voorraden, bestellingen, productie-opdrachten en verladingen.

Waarde toevoegen
De waardetoevoeging gebeurt voornamelijk middels diensten die kunnen worden toegevoegd aan een handling verkooporderregel. De in- en verkoop van het betreffende artikel gaan namelijk tegen een prijs van 0 maar er zullen wel degelijk kosten en opbrengsten op een handling partij worden gemaakt. Middels de diensten, die ook op andere manieren aan de partij kunnen worden gekoppeld, ontstaan opbrengsten die meegenomen wordt in het partijresultaat. Ondanks het feit dat je dus zelf geen eigenaar bent, kun je wel gewoon kosten en opbrengsten boeken op een handling partij. 

Facturatie
Bij de facturatie wordt er rekening gehouden met handling-facturen. Standaard komen deze niet in het facturatieproces naar voren zolang er geen opbrengsten voor zijn. Anders kan er door een gebruiker aangegeven worden om de betreffende handling-verkooporder gewoon mee te nemen tijdens facturatie.

Partijen overnemen
Tot slot is het ook mogelijk om, in overleg met de eigenaar, een partij over te kopen. De partij wordt dan, deels of in zijn geheel, overgenomen naar je eigen voorraad. Deze kan dan gewoon aan je eigen relaties verkocht worden en gaan mee in je resultaten.

Wil je meer weten? Neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen. 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Contact