Datawarehouse - GreenCommerce.NET

Datawarehouse

Meer doen met data uit GreenCommerce

Met de Datawarehouse module kan er verschillende soorten data vanuit GreenCommerce worden geëxporteerd en gevisualiseerd in overzichtelijke dashboards en rapportages. Met de module wordt er vanuit GreenCommerce een standaard overzicht geleverd voor Microsoft's Power BI (Business Intelligence) , waar de gebruiker vrij is om zelf wijzigingen in aan te brengen. Bedrijven zijn met de module in staat om het BI proces in de eigen organisatie op te starten met de data die reeds in GreenCommerce aanwezig is.

Scheiding van data
Door de data te scheiden in "operationele data" en "reporting data" verlicht je het operationele proces en de systemen waarop deze draaien. De data die vanuit GreenCommerce wordt opgehaald, wordt in een aparte database voorbereid en iedere nacht ververst. De scheiding van de operationele data in reporting data bevordert de snelheid en beschikbaarheid van de systemen, omdat de veeleisende overzichten worden omgezet naar reporting databases.

Verschillende data gecombineerd
Omdat er binnen een bedrijf vaak met meerdere systemen wordt gewerkt, is er ook een grote verscheidenheid in data. Door middel van de Datawarehouse module kunnen deze databronnen met elkaar gecombineerd en vergeleken worden. Door de directe koppeling met GreenCommerce, hebben wij een basis kunnen ontwikkelen waarop doorontwikkeld kan worden. Op dit moment beperkt de Datawarehouse module zich tot omzet en afzet informatie, gebaseerd op in- en verkoop facturatie. In de toekomst willen wij hier onderwerpen zoals partijresultaat, transport en productie aan toevoegen.

Visualisatie BI Tooling
Om de data die uit GreenCommerce te verkrijgen is te visualiseren, hebben wij Microsoft’s Power BI gebruikt om de standaard dashboards en rapportages in te maken. Deze overzichten kunnen daarna geheel naar eigen smaak aangepast worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om eigen BI software hiervoor te gebruiken zoals bijvoorbeeld Qlikview, Tableau of Cognos. 

Wil je meer weten? Download de folder voor aanvullende informatie of neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord