e-CertNL module - GreenCommerce.NET

e-CertNL module

Module om elektronische KCB aangiftes te versturen voor export naar niet-EU landen 

Wanneer er handel wordt gedreven met landen buiten de Europese Unie moet er worden voldaan aan een aantal regels. Één van deze regels voor de AGF-sector is het laten inspecteren van verse groenten en fruit door het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB). Exporteurs zijn verplicht om export gegevens elektronisch in te sturen naar het KCB wanneer dit export naar niet-EU landen betreft. GreenCommerce heeft de e-CertNL module ontwikkeld zodat deze exportgegevens automatisch kunnen worden verzonden.

Beheer van exporteisen
Wanneer een product wordt geëxporteerd naar een niet-EU land, moet er worden voldaan aan een aantal eisen. Deze exporteisen kunnen variëren per product en per land en moeten samen met het te exporteren product worden ingestuurd naar het systeem (voorheen CLIENT Export, tegenwoordig e-CertNL) van het KCB. Om vanuit GreenCommerce exportgegevens in te sturen is er een apart stuk stam-beheer ontwikkeld waarin exporteisen kunnen worden beheerd en kunnen worden gekoppeld aan KCB groepen. Op deze manier wordt er bij een export direct een aantal exporteisen meegestuurd, inclusief de waardes die daarvoor bij een artikel zijn vastgelegd.

KCB aangiftes
Vanuit GreenCommerce wordt er gekoppeld met het systeem (e-CertNL) van het ministerie van LNV. De module is bedoeld om export-aanvragen via KCB aangiftes direct in GreenCommerce in te voeren, zodat niet alle orders die buiten de Europese Unie worden geëxporteerd handmatig moeten worden overgetikt.

Wil je meer weten? Download de folder voor aanvullende informatie of neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord