Buitenlocaties - GreenCommerce.NET

Buitenlocaties

Versimpeld afhandelen van logistieke acties

Wanneer er wordt gewerkt met een 'buitenlocatie' komen de verhandelde artikelen niet fysiek in jouw eigen loods terecht; deze voorraad staat administratief opgeslagen zodat erop kan worden in-of verkocht. Op deze externe locatie is dan ook geen medewerker aanwezig en dient puur als een administratieve handeling.

Eerst moesten alle normale stappen voor het verladen van producten afgehandeld worden, ook wanneer er sprake was van een buitenlocatie. Dit was een tijdrovend en inefficiënt proces, terwijl deze handelingen onnodig zijn voor een buitenlocatie. Vandaar dat er voor GreenCommerce gebruikers de Buitenlocatie module is ontwikkeld, zodat deze administratieve handelingen voortaan eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd terwijl op palletniveau gewerkt wordt

Automatisch verladen
Met de buitenlocatie module worden de producten automatisch verladen, buiten het systeem om. Door een extra knop (automatisch verladen) toe te voegen in het geplande verladingen scherm, worden een hoop administratieve handelingen automatisch uitgevoerd. De functionaliteit probeert alle geselecteerde verladingen voor een buitenlocatie automatisch af te ronden. De stappen die het systeem vervolgens zet bestaan uit:

- In de verlaadplanning wordt gezocht naar een bestaande verlading die nog niet is afgerond.
- Indien er een klaargezette verlading wordt gevonden wordt deze van ‘klaargezet’ afgehaald.
- In de verlading worden op basis van de toewijzingen de beschikbare palletregels toegevoegd
- Als er geschikte palletregels zijn gevonden worden deze toegevoegd aan de verlading.
- De laatste stap bestaat uit de afronding van de verlading, dit kan ook een deelverlading worden als niet alle aantallen fysiek op voorraad zijn.

Afronden
Bij het afronden van een verlading worden alle mogelijke instellingen nog uitgevoerd die van toepassing kunnen zijn, zoals:
- Controles op verplichte keurrapporten
- Het versturen van een afleverbon via de e-mail naar de klant

Wanneer de module EDI verladingen is ingericht, worden de volgende handelingen afgerond:
- Het versturen van een desadv bericht naar een standaard servermap
- Het afdrukken / mailen van SSCC labels

Wanneer de module producttraceringsinformatie is ingericht, wordt de volgende handeling afgerond:
- Het versturen van producttraceringsinformatie

Omrijdingen
Het binnenmelden van omrijdingen naar buitenlocaties is ook eenvoudiger gemaakt. Door meerdere omrijdingen naar buitenlocaties te selecteren kunnen ze door deze knop allemaal in één keer binnengemeld worden.

Wil je meer weten? Download de folder voor aanvullende informatie of neem contact op om samen uit te vinden wat we hier voor jouw bedrijf in kunnen betekenen.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord